Na weken ploeteren, zwoegen, zweten, huilen, lachen, zingen, noten vreten, akkoorden herhalen, jurken passen, teksten leren… is het al bijna zo ver! Op 1 juni vertrekken de meeste Stackedladies and the dude naar Aarhus.

Tussendoor werd er nog even een proef op de som genomen bij de Fendert Zingt. Dat was spannend, een haast geheel nieuw repertoire voor het eerst op het podium. De dames hebben door de zure appel heen gebeten en kregen daarna nog meer goesting om hun setlist te perfectioneren.

Door de fantastische leiding van dirigente Annalisa Schmad en een aantal workshops van onder meer Jesper Holm, Petra Andriessen en Tanja Reich zijn ze er echt bijna bijna klaar voor!

‘Laat ik mijn blogje beginnen met het geven van een compliment aan Rogier IJmker: “Rogier jongen, fantastisch arrangement dat Diamonds & Pearls”. Ten tweede: “had je je niet iets minder kunnen uitleven op die akkoorden en ritmes?”. Kijk, wij kennen Rogier inmiddels wat langer dan vandaag en we mogen hem heel graag, maar we zijn nu 13 weken bezig om dit nummer te repeteren en we laten we zeggen: “het is een uitdaging”. Bloed, zweet en tranen zijn inmiddels gevloeid en weer opge-Dettol-d. Zweepslagen, frustraties en uitingen in de trant van “als-je-nu-die-noot-nog-een-keer-niet-op-z’n-kop-raakt-hak-ik-je-kop-d’r-af” vlogen de oefenruimte door. Natuurlijk zijn dat dingen die gebeuren in het heetst van de strijd en erna worden vaak netjes weer excuses aangeboden her en der en zijn we weer good-to-go.’

Wilt u meer weten over de belevenissen van deze dames? Lees dan de volledige blog van Blossom over der voorbereidingen op Aarhus.