Allereerst hartelijke felicitaties aan Au Bain Marie, The Amsterdam Vocals en Des Unique die gisteren wel in de prijzen zijn gevallen in onze categorie (middelgrote groepen 1e klasse)!

Wat was het weer gaaf en spannend om deel te mogen nemen aan BALK Topfestival in De Doelen in Rotterdam. In 2015 stonden wij daar voor het eerst en dat was een hele ervaring. Toen we in 2014 begonnen met Stacked hadden we nooit kunnen denken dat we zo snel zouden ‘groeien’ en zulke toffe dingen zouden mogen doen in ons nog korte bestaan. We kunnen inmiddels terugkijken op het zingen van mooie arrangementen, leerzame coachings, verschillende optredens: gejureerd en ongejureerd, deelname aan gezellige festivals en mooie juryrapporten en – als klap op de vuurpijl – onze deelname aan het AAVF in Denemarken.

Gisteren in Rotterdam was helaas niet één van onze ‘succesnummers’ en dat is heel erg jammer. We hebben er hard voor gewerkt en alles gegeven wat we konden, maar ‘het kwam er niet uit’. Maar geloof ons, het zit er wel in, alleen moeten we even zoeken waar het nu is geblevenJ. Het deed best zeer om te lezen wat de jury heeft geschreven, maar er stonden geen dingen in die ons totaal verbaasden. Het was gewoon op veel fronten niet goed genoeg. Punt.

Er zit niets anders op dan even heel goed na te denken over de feedback en wat wij daar aan kunnen en willen veranderen. Uiteindelijk is het niets anders dan een leermoment. Even flink op je donder krijgen en dan weer vooruit kijken.

Dinsdag repeteren we weer en beginnen we met nieuw repertoire! Ook daar zijn we echt aan toe!  Misschien is ‘dust yourself off and try again’ van Aaliyah wel een mooi en toepasselijk nummer… Nieuwe ronde, nieuwe kansen. En als jullie ons blijven volgen en supporteren dan wordt ons volgende optreden weer een succes.